Norskt bud på Svensk Fastighetsförmedling

Norska fastighetsmäklaren DnB Nor har lagt ett bud på 440 MSEK på Svensk Fastighetsförmedling. Styrelsen rekommenderar aktieägarna att tacka ja till budet. En genomförd affär skulle innebära att DnB Nor blir Nordens största aktör inom fastighetsmäkleri.
– Med en ledande position i respektive land har vi mycket att tillföra varandra i form av kompetens och produktutveckling, säger Kjell Thomassen, vd DnB NOR Eiendom.
I sitt pressmeddelande anger Svensk Fastighetsförmedling sig ha 20% av marknaden i Sverige i och med de 30 000 objekt man räknar med att förmedla årligen.
Svensk Fastighetsförmedling AB är ett drift- och utvecklingsbolag. Budet innebär inga ändringar i ägandet av de enskilda kontoren.
-Med DnB NOR som ägare kommer vi kunna möta kundernas behov och önskemål snabbare och med större styrka samtidigt som vi behåller vårt starka varumärke. Genom överföring av erfarenheter och resurser lägger vi grunden för att ytterligare stärka vår position på den svenska marknaden, säger Peeter Pütsep, vd i Svensk Fastighetsförmedling.
Den slutliga köpesumman är beroende av hur stor andel av aktieägarna som accepterar budet och hur verksamheten utvecklas