Årets näst bästa börsdag

Torsdagen blev en glädjens dag på börsen. Efter en kraftig öppning fortsatte Stockholmsbörsen mot högre höjder även efter lunch. Vid stängningsdags var index upp med 3,7 procent.

Wall Streets uppsving igår kväll samt flertalet folkaktier ligger bakom uppgången som är den näst starkaste på Stockholmsbörsen hittills i år. Både Swedbanks och Nokias under torsdagen presenterade kvartalsrapporter fick varma mottaganden på aktiemarknaden.

Det var framförallt bankerna som drog lasset uppåt. Swedbanks aktie rusade med 9,6 procent efter att rapporten presenterats. Även Nordeas och Handelsbankens aktier steg med 4-5 procent under dagen men allra bäst gick det för SEB vars aktie rusade iväg med hela 11,2 procent till 147 kronor.

Nokias aktie steg kraftigt efter att de skruvat upp sin prognos för mobilförsäljningen i år, detta trots ett stort vinstras i den presenterade rapporten. Ericsson åkte snålskjuts på Nokias prognos och uppgångarna för bolagen blev 8,1 respektive 6,2 procent.

Överlag var uppgången bred på Stockholmsbörsen och samtliga branscher steg kraftigt. Eniro var en av raketerna med en uppgång på 14,2 procent medan Electrolux var en av få förlorare med en nedgång på 4,3 procent vid stängning.

DN: Swedbank drog upp Stockholmsbörsen
SvD E24: Tokrally gav årets näst bästa börsdag

Andra bloggar om: ekonomi, ekonominyheter, Stockholmsbörsen, Swedbank, Nokia